Historia

 Näin kaikki sai alkunsa...

Yhdistyksen perustamiskokous oli tammikuussa (24.1.1994). Läsnä oli vanhempia, lapsia ja opettajia noin viitisenkymmentä.

Kokouksessa päätettiin perustaa vanhempainyhdistys, jonka jälkeen käsiteltiin yhdistyksen säännöt. Säännöt ovat myös nähtävinä koululla olevassa vanhempainyhdistyksen kansiossa.

Perustamiskokouksessa päätettiin myös yhdistyksen rekisteröimisestä ja liittymisestä Koululaisten vanhempien liitto ry:een.

Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Raija Alajoki ja johtokunnan muiksi jäseniksi Marju Erävaara, Tuija Lahervo, Heli Lehtinen-Ristilä, Heikki Paloheimo (varapuheenjohtaja), Matti Randell, Irma Sahlberg (rahastonhoitaja), Rita Salviander (sihteeri), Veronika Ståhlberg ja Seija Virtanen sekä koulun henkilökunnan edustajaksi Aino Holmen.

Perustamiskokouksessa oli esillä myös vanhempainyhdistyksen nimi. Johtokunta sai tehtäväkseen järjestää nimikilpailun, johon oppilailta pyydettiin ehdotuksia. Nimiehdotuksia tuli lähes 60, joista johtokunta päätyi lähes yksimielisesti nimeen Vaskun vanhemmat. Minna Sarho 4A:lta ja Tuukka Pulliainen 3A:lta olivat ehdottaneet kyseistä nimeä ja palkinnoksi he saavat nauttia hampurilaisaterian McDonald’sissa.

Mistä sitten nimi Vasku? Se on oppilaiden yleisesti käyttämä nimi Vasaramäen koulusta. Vanhempain yhdistyksen käyttönimenä on Vaskun vanhemmat ja virallisena nimenä Vaskun vanhemmat, Vasaramäen koulun vanhemmat ry.

18.8.2009 Kupittaan koulu liitettiin Vasaramäen kouluun. Koulussa on kaksi kouluyksikköä Lehmus ja Syreeni. Samalla Kupittaan koulun vanhempainyhdistys liittyi Vaskun vanhempiin. Vuonna 2010 Yhdistyksen säännöt muutettiin vastaamaan nykyhetkeä. Samalla johtukunta muuttui hallitukseksi.

2.-3.4.2014 juhlitiin Vaskun vanhempien 20- sekä koulun 60-vuotis juhlaa.